***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия плаши Молдова с „украински сценарий“. Столични болници ще се включат в меморандум срещу домашното насилие


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 25 януари   

 

Целта е общинските лечебни заведения да спомагат на потърпевши пациенти при подозрение за домашно принуждение, да ги насочват към институции за протекция и помощ.

Общинските лечебни заведения в София да се включат в меморандум за предварителна защита и отговор на домашното принуждение. Такова предложение са внесли за разискване в Столичния общински съвет (СОС) ръководителят на съвета Георги Георгиев и съветниците Малина Едрева, Диян Стаматов, доктор Антон Койчев, Милка Христова, Грети Стефанова и Карлос Контрера, оповестяват от СОС. 

Става дума за Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване – София, Втора многопрофилна болница за интензивно лекуване – София, Четвърта многопрофилна болница за интензивно лекуване – София, Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Княгиня Клементина “ – София.

***

„ За да саботират комисията за изясняване на собствеността и акциите на Пловдивския панаир от ГЕРБ направиха по този начин, че ръководител на комисията да е от „ Български напредък ”, а не от „ Демократична България ”, които са вносители на концепцията за комисия ”.

„ Всяко едно нещо, което желаеме да се одобри, то е блокирано по един или различен метод и то не минава. Чуваме, че се готвят в идващия парламент също да протакат нещата и да вървим още веднъж на избори ”, сподели той.

Депутатът има терзания, че до края на 48-ото национално заседание ще продължи сходно държание. „ Опасявам се, че нещо сходно се обрисува и с измененията в Наказателно-процесуален кодекс и за механизма за надзор на основния прокурор. ГЕРБ ще си го закачат това като значка – ще кажат – направихме всичко допустимо, вкарахме го, дори го гледахме на първо четене. Всичко стартира изначало ”, сподели Михалев.

***

***

Руският сенатор Андрей Климов предизвести тази седмица Молдова, че рискува да " повтори украинския сюжет ".

Заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Галузин разяснява предишния месец, че околните връзки на Молдова с НАТО подкопават сигурността на страната. Галузин също посъветва Молдова да не повтаря " тъжния опит " на Украйна.

„ Катастрофалните проблеми на Украйна започнаха след прозападния прелом (2014 г.), последван от отхвърлянето на съществуващия до тогава неутралитет по конституция и формалното оповестяване на политика за присъединение към антируския боен блок НАТО ", подсети заплашително Андрей Климов в Телеграм.

***

Ако президентът Радев или водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова имат доказателства, че публикацията в " Ди Велт " е платена, те могат да изискат неодобрение за " Ди Велт " от Германския съвет по печата.

Това се прави онлайн, става бързо и елементарно. 

Дъждовни води изпрати питане до пресцентъра на Българска социалистическа партия дали Корнелия Нинова има съответни доказателства за изявленията си. До публикуването на този текст отговор не беше получен.

***

***

***

Интересно обяснение…

„ Опитах се, доколкото мога, да запазя персоналния си живот и по тази причина не подадох имуществена декларация “.

***

Представил се е за чиновник на Министерство на вътрешните работи – в столична конструкция. Екипът, извършващ инспекцията, незабавно е уведомил дежурен следовател.

При последвалите дейности в автомобила са открити 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество (амфетамин). Видът на наркотичните субстанции е открит с полеви наркотест. При осъществените процесуално-следствени дейности от населяваното от мъжа жилище са конфискувани електронна везна, гриндер и 10 г канабис.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР